Ελλάδα η χώρα της ρεμούλας της κομπίνας και της ατιμωρησίας

Ρε κάτι πράγματα που βρίσκεις αργά το βράδυ χαζεύοντας στο διαδίκτυο. Την ώρα που  ο γνωστός @ρης ο μ@σκοφόρος του σκάι γάιδαρο μας ενημερώνει έγκριτα για τον αόρατο ιό και  δίνει τον υπέρ πάντων αγώνα για τους δύστυχους ουκρανούς τα τάνκερ του αφεντικού του μεταφέρουν αργό από την Ρωσία. Δηλαδή την ώρα που υποτίθεται ότι κάνουν εμπάργκο στην Ρωσία και ο κυρ Μένιος παθαίνει εγκεφαλικό ανοίγοντας τον λογαριασμό ρεύματος λόγο των κυρώσεων που έχουν επιβληθεί στην Ρωσία -αυτό μας λένε τουλάχιστον- τα καράβια του Αλαφούζου μεταφέρουν αργό από την Ρωσία. Προφανώς και δεν είναι παράνομο αυτό αλλά το θέμα είναι ότι λόγο των κυρώσεων -που τελικά δεν έχουμε καταλάβει και ποιον πλήττουν-  ο κυρ Μένιος παθαίνει εγκεφαλικό ενώ οι φίλοι του κεριάκου συνεχίζουν τις δουλειές τους σα να μην τρέχει τίποτα. Για του λόγου το αληθές το αυτοματοποιημένο σύστημα της Greenpeace που παρακολουθεί την πορεία των τάνκερ σε πραγματικό χρόνο μας ενημερώνει ότι το NISSOS CHRISTIANA της εταιρίας Kyklades Maritime συμφερόντων Αλαφούζου απέπλευσε από το λιμάνι του NOVOROSSIYSK (Νοβοροσίσκ) της Ρωσίας φορτωμένο με ορυκτά καύσιμα με προορισμό την Κωνσταντινούπολη  ενώ και στις 4 Μαρτίου από το ίδιο λιμάνι πάλι φορτωμένο είχε ξεκινήσει και το NISSOS ANTIMILOS  με προορισμό την ΙΝΔΙΑ που αγοράζει σαν τρελή πετρέλαιο από την Ρωσία με έκπτωση έως και 25%. Για να μην γράψω καμιά μπούρδα το έψαξα λίγο φοβούμενος μην είναι κάποια συνωνυμία αλλά δεν είναι, μάλιστα το επιβεβαιώνει και παλαιότερο ρεπορτάζ του σκαι το 2020 ότι η εταιρία είναι όντως συμφερόντων της οικογένειας Αλαφούζου.



Το στίγμα του πλοίου σε πραγματικό χρόνο μπορείτε να το δείτε πατώντας  → εδώ

Ας δούμε και ένα άλλο φίλο του κεριάκου που ειδικεύεται στην πράσινη ανάπτυξη, ναι αυτή των ανεμογεννητριών και των φωτοβολταϊκών αλλά κυρίως στις μονάδες φυσικού αερίου που ως γνωστόν αν και αυτές θεωρούνται πως είναι επιβαρυντική και άκρως κοστοβόρα ενέργεια, με διάφορα πολιτικάντικα τερτίπια υπερκέρασε τον φτηνό λιγνίτη σε μια κομπίνα που ξεκίνησε να υφαίνεται εδώ και μια εικοσαετία όταν έγιναν οι πρώτες ιδιωτικές μονάδες φυσικού αερίου οι οποίες διαπίστωσαν ότι δεν έβρισκαν χώρο στο σύστημα ηλεκτροδότησης λόγο του φθηνού λιγνίτη με αποτέλεσμα το όχι και τόσο μακρινό 2010 να αρχίσουν το ξήλωμα των λιγνιτικών μονάδων όπως μας είχε ανακοινώσει στην βουλή ο τότε υπουργός περιβάλλοντος Γιάννης Μανιάτης (άντε μωρή π@σοκ@ρ@ και πως θα χάσεις). Για να μην κλείσουν λοιπόν αυτές οι μονάδες αφού έμπαιναν μέσα και στεναχωρηθεί το τέρας της Κηφισιάς όπως λένε το κτήμα Κοπελούζου βρήκαν διάφορους τρόπους για να μαγειρέψουν τα πράγματα όπως το "σύστημα μοναδικού αγοραστή" "τον μηχανισμό ανάκτησης μεταβλητού κόστους" και άλλα τέτοια περίεργα και ακαταλαβίστικα για τον απλό πολίτη.



Πλήρωνε Μ@Λ@Κ@ πράσινη ανάπτυξη όταν σε φωνάζουν οι τσοπάνηδες στο κομματικό μαντρί ειδικά των κομμάτων που ευθύνονται γι' αυτό το χάλι ώστε να ζουν αυτοί καλά και εσύ χειρότερα.


Σχόλια